Șoferul de BMW filmat în timpul unei manevre absolut inconștiente efectuate pe strada Gheorghe Doja din Suceava, care a depășit mașina din față, care tocmai oprise la trecerea de pietoni, pentru a da prioritate unui copil, și care a fost la un pas foarte mic de a-l accidenta pe minor, pe locul marcat, a fost identificat de polițiști rutieri suceveni.

Este un caz în care trebuie să subliniem buna colaborare cititor Monitorul de Suceava (care ne-a transmis imaginile în calitate de martor ocular) – reporter și mai departe Poliția Suceava, cu evidențierea în mod deosebit a polițiștilor.

După ce imaginile au fost transmise la Monitorul de Suceava un reporter a transmis imediat mai departe sesizarea conducerii poliției județene, subliniind importanța cazului. Șoferul mașinii BMW cu numărul SV 18 KIP a fost identificat în scurt timp. Este vorba de un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Mitocu Dragomirnei.

Acestuia i s-au aplicat sancțiunile maxime care s-au putut da pentru abaterile comise, respectiv amendă în cuantum de 1980 de lei, plus suspendarea dreptului de a conduce pentru 120 de zile.

”În ultimii ani la nivelul IPJ Suceava au fost dispuse în mod constant măsuri pentru creșterea fermității în ceea ce privește abordarea situațiilor de risc rutier și comportamentele în trafic care pun în pericol siguranța rutieră. Măsurile preventive privative de libertate au fost aplicate în cazurile de încălcare a legislației penale prin cumul de infracțiuni sau infracțiuni rutiere grave. Efortul operativ a fost completat și de o colaborare foarte bună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu dar și cu mass-media. Exploatarea eficientă a surselor deschise a dus la identificarea și sancționarea unor șoferi teribiliști sau care pun în pericol siguranța rutieră. Facem încă o dată apel la toți participanții la trafic să respecte legislația rutieră”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.