Tânărul în vârstă de 21 de ani care a provocat accidentul mortal din dimineața zilei de 1 mai, de pe DJ 209, de la Frumoasa - Moara, va mai sta cel puțin încă 30 de zile în arest.

Așa a decis Judecătoria Suceava, care a admis propunerea procurorului de caz, privind prelungirea arestului preventiv.

Decizia vine cumva previzibil având în vedere gravitatea faptelor.

Sebastian Duceac este arestat pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, însă va mai avea de răspuns pentru cel puțin încă o infracțiune – conducere sub influența alcoolului.

Decizia Judecătoriei Suceava privind prelungirea arestului preventiv poate fi atacată la Tribunalul Suceava, nefiind așadar definitivă.

În ziua accidentului, la ora 5.00 dimineață, șoferul de 21 de ani a intrat cu mașina în Bogdan Ionuț Sefciuc, în vârstă de 25 de ani, și a fugit de la locul accidentului.

Șoferul fugar avea o alcoolemie de peste 1 la mie în sânge. Mai exact, prima probă a indicat o concentrație de 1,22 la mie, iar a doua, luată după o oră de la prima, a indicat 1,10 la mie în sânge.

Acestuia i s-au recoltat probe de sânge la circa 7 ore de la producerea accidentului, și asta pentru că s-a baricadat în casă și nu a mai ieșit decât după sosirea avocatului care-l reprezintă și care l-a convins să se predea.

În acest dosar există și suspiciuni că Bogdan Ionuț Sefciuc, tânărul de 25 de ani care și-a pierdut viața, ar fi fost lovit intenționat și nu dintr-o întâmplare nefericită, ceea ce ar schimba total datele problemei, inclusiv încadrarea juridică a faptei.

În primul rând nu se știe ce căuta victima la acea oră, 5.00 dimineața, pe drumul de la Frumoasa, în condițiile în care Bogdan Sefciuc locuia în cartierul George Enescu, din municipiul Suceava.

Apropiații celui decedat susțin că între acesta și Sebastian Duceac a existat un conflict, iar ultimul ar fi fost lovit de Bogdan Sefciuc. Pentru a se răzbuna, tânărul de 21 de ani s-ar fi urcat la volanul autoturismului marca VW Touran și l-ar fi lovit intenționat pe Bogdan Sefciuc.

Această variantă este la acest moment al anchetei în cercetare, la faza de bănuială.

Autorul accidentului a susținut mereu că nu o cunoștea pe victimă și că nu aveau nici o legătură.

Oricum ar fi, cert este că vorbim de încă un caz dramatic, cu implicarea unor tineri.

Se speră că înăsprirea legislației, cu pedepse doar cu executare pentru autorii de accidente mortale cu circumstanțe agravante (alcool, conducere fără permis etc.), va reduce în timp aceste nenorociri.