Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă i-a invitat pe suceveni să participe la ediția de anul acesta a Programului Ștefanian. Niculai Barbă a precizat că ediția de anul acesta va începe pe 24 iunie, la Cetatea de Scaun a Sucevei și se finalizează în 2 iulie, la Mănăstirea Putna.

„Consiliul Județean Suceava organizează și în acest an o nouă ediție a Programului Ștefanian. Programul începe pe 24 iunie, când la capela Cetății de Scaun a Sucevei va fi organizată o slujbă de pomenire a voievozilor Moldovei”, a spus Barbă. El a arătat că acest program este realizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava a declarat că, anul acesta, data de 2 iulie are o semnificație aparte având în vedere că se împlinesc 520 de ani de la trecerea la cele veșnice a domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. „Vom încheia programul la Putna, acolo unde va fi și o slujbă religioasă, dar vom organiza și acel pelerinaj la care vor fi prezenți gospodari din toate vetrele folclorice ale județului. De asemenea, între 24 iunie și 2 iulie vor fi organizate vizite și pelerinaje la monumentele ctitorite de Ștefan cel Mare. Prin urmare vă așteptăm pe toți sucevenii și turiștii să fiți parte la a noua ediție a Programului Ștefanian”, a încheiat Niculai Barbă.