Liderul liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, va deschide lista PNL Suceava pentru Senat la alegerile parlamentare care vor avea loc la finalul acestui an. Prim-vicepreședintele PNL Suceava, actualul deputat Ioan Balan, se va afla pe primul loc pe lista pentru Camera Deputaților.

Decizia a fost luată în ședința de luni a conducerii PNL Suceava, care a avut loc la Gura Humorului, în cadrul căreia au fost luate mai multe decizii importante pentru perioada următoare.

Deputatul Ioan Balan a precizat că la Gura Humorului au participat parlamentari și primari liberali în funcție, dar și primari aleși, iar discuția s-a axat pe construcție și unitate.

În cadrul întâlnirii toți primarii au agreat lista pentru alegerile parlamentare care va fi deschisă la Senat de președintele organizației, Gheorghe Flutur, iar la Camera Deputaților de Ioan Balan. La Camera Deputaților pe următoarele locuri se vor situa actualii deputați Angelica Fădor și Bogdan Gheorghiu și senatorul Daniel Cadariu.

În aceeași ședință, din punct de vedere organizatoric s-a decis numirea în funcția de președinte interimar al organizației municipale PNL Suceava a deputatului Ioan Balan în locul actualului viceprimar al Sucevei, Lucian Harșovschi. Noul președinte interimar va prezenta în prima ședință a BPJ al PNL Suceava lista cu membrii Biroului Permanent Municipal al PNL Suceava.

„Discuțiile au fost în mare parte constructive, cu amendamentul că primarii au fost foarte deranjați că, pentru prima dată, s-au scurs în presă filmări și înregistrări audio din ședința liberalilor de săptămâna trecută”, a spus Ioan Balan.

El a subliniat că acest lucru a fost dezaprobat în unanimitate.

„Știm cine a făcut lucrul acesta, dar pentru noi este important acum că am găsit resursele să mergem mai departe uniți și puternici. Sunt convins că primele alegeri, care par a fi cele prezidențiale, ne vor găsit mobilizați și determinați”, a spus Ioan Balan.

El a mai declarat că în cadrul ședinței s-au repartizat noi sarcini pentru cei cinci principali candidați la alegerile parlamentare, urmând ca județul să fie împărțit în cinci zone și fiecare să fie responsabil de zonă.