Profesorul de istorie Petrică Dorin Ciocan, de la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung, a fost premiat în cadrul galei „Omul Anului 2023 în Forțele Terestre Române”.

Dascălul a fost laureat cu premiul I la secțiunea „Învățământ, știință și artă militară”, distincția fiindu-i înmânată de șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent Ciprian Marin.

Evenimentul a avut loc săptămâna trecută, fiind găzduit de colegiul câmpulungean.

În cadrul ceremoniei au fost premiați cei mai buni militari și salariați civili din structurile Forțelor Terestre Române, care au contribuit, în anul precedent, la realizarea unei imagini pozitive a instituției, atât la nivel național, cât și internațional, precum și cei care, prin acțiunile lor, au sporit creșterea prestigiului acestei categorii de forțe.

Profesorul Ciocan a predat la Colegiul ”Dragoș Vodă”, iar la Colegiul Militar este din 2020. A coordonat numeroși elevi care au obținut premii importante la competiții naționale și olimpiade.

 

·        Eveniment de anvergură

 

La gala de săptămâna trecută au participat, de asemenea, comandanții marilor unități din compunerea acestei categorii de forțe, reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Terestre și cei ai autorităților publice locale din municipiul Câmpulung Moldovenesc și comuna Pojorâta, Exarhul cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Părintele Arhimandrit Dosoftei Dijmărescu, personalul Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, precum și un numeros public, format din elevii și studenții instituțiilor de învățământ din subordinea Statului Major al Forțelor Terestre.

În discursul său, șeful Forțelor Terestre Române a menționat că întâlnirea de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” este kilometrul zero al parcursului profesional pentru cei mai mulți, apreciind totodată performanțele obținute de câștigătorii concursului.

„Ne întâlnim astăzi, într-o zi specială, în care marea sărbătoare a Înălțării Domnului se înfrățește cu cea a neamului, când sărbătorim pe fiii și fiicele care și-au dăruit viața pentru un lucru mai presus decât ei înșiși, pentru țară și neam. Această zi este dedicată și elevilor colegiului militar. Mi-am dorit să le oferim tinerilor mușatini încă un exemplu că valoarea contează, că efortul și sârguința dau întotdeauna roade”, a subliniat în cuvântul său generalul-locotenent Ciprian Marin.