Weekend perfect pentru sportul humorean, pe lângă victoria echipei de fotbal care este aproape promovată în Liga a III-a, și echipa de rugby reușind o victorie frumoasă și importantă.

Rugby Club Gura Humorului a jucat, sâmbătă, pe stadionul Tineretului, în compania RC Grivița București, fostă campioană a Europei.

La capătul unui meci spectaculos, unanim apreciat ca de bună calitate, mult peste media Diviziei Naționale, humorenii s-au impus cu 34-24, raportul la eseuri fiind de 5-3.

După cum o arată și scorul, meciul a fost echilibrat, cu un plus pentru gazde, care, cu excepția debutului, au fost apoi tot timpul la conducere.

Foarte important este și că s-a obținut bonusul ofensiv, pentru minimum 4 eseuri și o diferență pe tabelă de peste 7 puncte.

”Un meci foarte frumos, deschis, în care noi am fost mai buni pe liniile de viteză, iar ei pe grămadă. Mă bucur că am avut în teren foarte mulți tineri, care au confirmat și i-au înlocuit cu succes pe cei accidentați”, a declarat managerul-jucător Ștefăniță Rusu.

El a subliniat că echipa de start a avut o medie de vârstă de doar 21,8 ani și l-a remarcat în mod deosebit pe Alexandru Bandol, marcator a 3 din cele 5 eseuri.

David Balan și Ioan Antonesi au mai înscris câte un eseu pentru RC Gura Humorului.

Victoria a fost completată de loviturile de picior ale lui Mihai Daraban.

În urma acestei victorii, humorenii au urcat pe locul 4 în Divizia Națională de Rugby.    

Cum RC Gura Humorului mai are de jucat două meciuri restante din tur, există șanse reale ca echipa să mai urce un loc în clasament, până pe poziția a III-a.

Cea mai bună ocazie este chiar etapa viitoare, când RC Gura Humorului joacă în deplasare, cu Sportul Studențesc, lanterna roșie a diviziei.

Meciul din Capitală nu va fi unul ușor, gazdele fiind mobilizate pentru a încerca o primă victorie.

În timpul meciului de sâmbătă la urna de la intrarea în stadion s-au strâns în jur de 4.500 de lei pentru tânărul din Gura Humorului rănit grav într-un accident feroviar.