O femeie din comuna Forăști a ajuns în stare de inconștiență la Spitalul Municipal Fălticeni, miercuri după-amiază, după o intoxicație cu ciuperci. Soțul acesteia s-a simțit și el rău și a ajuns la spital, dar pe picioarele sale. Și mama bărbatului, care mâncase și ea alături de fiu și noră, s-a simțit rău și a ajuns la spital.

Alarma la 112 s-a dat miercuri, în jurul orei 15.50.  

Un bărbatul din satul Manolea, comuna Forăști, a sunat la 112 și a anunțat că atât el, cât și soția sa s-au intoxicat cu ciuperci. Cel care a sunat la 112 este Petru Petrov, viceprimarul din comuna Forăști. 

Bărbatul a mai anunțat că soția sa este în stare de inconștiență, la domiciliu. 

Un echipaj medical s-a deplasat de urgență la adresa indicată, la Manolea, femeia fiind găsit pe un pat, în stare de inconștiență.

Pacienta a fost dusă la Spitalul Municipal Fălticeni, pentru tratament de urgență.

Din audierile efectuate ulterior de polițiștii de la Secția Rurală Vadu Moldovei a rezultat că, pe 18 iunie, bărbatul mers în pădure, de unde a cules diferite specii de ciuperci.

A doua zi, pe 19 iunie, soția sa a gătit ciupercile și le-au consumat împreună la masa de prânz. Cu ei a luat masa și mama viceprimarului.

În cadrul anchetei, Petrov a precizat că după masă a plecat la serviciu, la primărie, însă a început să se simtă rău și a mers cu mașina proprietate la Spitalul Municipal Fălticeni. 

Totodată, el a sunat la soția sa, care rămăsese la domiciliu, dar aceasta nu a răspuns.

Atunci, omul a bănuit că ceva nu este în regulă și a sunat o rudă, care s-a dus imediat la domiciliul familiei.

Martora a identificat-o pe soția viceprimarului în stare de inconștiență, pe un pat din locuință. Starea de inconștiență nu a prezentat risc vital, fiind provocată de o substanță halucinogenă din ciuperci.

Joi, atât soția, cât și mama viceprimarului erau încă internate în spital, dar stabilizate. Și viceprimarul a rămas peste noapte în spital, cu aceleași simptome, dar și-a revenit și a fost externat.