Cupa Select la tenis pentru copii a adunat la Suceava la finalul săptămânii trecute și începutul acestei săptămâni numai puțin de 33 de sportivi. Veniți din toate colțurile țării, copiii în vârstă de 12 ani s-au întrecut la 4 categorii: băieți și fete, respectiv dublu băieți și dublu fete.

La băieți au participat și doi suceveni, Patrick Sasu și Robert Reiner, care s-au oprit în faza sferturilor de finală. La această categorie s-a impus George Damcaliu. La competiția destinată fetelor de 12 ani a triumfat Andreea Mitrache, în timp ce la dublu fete învingătoare a fost perechea Sofia Tomescu-Rebeca Băjenaru. La dublu băieți, perechea învingătoare a fost formată din George Damcaliu-Matei Croitoru.

Competiția de la Suceava face parte din circuitul FRT Aquavia, iar organizator este Club Select Suceava.

”Mă bucură prezența numeroasă a copiilor la acest turneu. Au venit din aproape toată țara, iar acest semnal este unul încurajator. De ce nu, poate de la Suceava va pleca o nouă Simona Halep sau un Horia Tecău. Importantă este mișcarea, iar când este însoțită și de performanță lucrurile sunt deja la un alt nivel”, a mărturisit Costel Chelaru, organizatorul acestui turneu.