Noapte incendiară pentru doi soți din Vatra Dornei. Venită acasă în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 1.20, femeia a observat că soțul ei se afla în locuință. Problema e că acesta avea emis un ordin de protecție, cu nici 24 de ore mai devreme, pe motiv că își amenința soția și reprezenta un pericol pentru integritatea acesteia. Mai exact, bărbatul avea anumite interdicții pentru o perioadă de 5 zile.

El fusese evacuat din locuință și avea obligația de nu se apropia la mai puțin de  100 de metri față de partenera de viață și membrii familiei acesteia. De asemenea, avea interdicția de intra în contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod, cu soția. Cum bărbatul a ignorat aceste obligații, femeia a mers direct la Poliția Vatra Dornei.

S-a întors împreună cu un echipaj de poliție, numai că vitejia dispăruse din bărbat. Acesta era ascuns în podul casei, loc de unde a fost preluat de polițiști, care l-au dus la sediu pentru audieri. Ulterior, pe numele său a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore și i s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ”încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție provizoriu a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu”.