Modernizarea arterelor de circulație rămâne o prioritate a municipalității sucevene, spune primarul Ion Lungu, care a anunțat continuarea lucrărilor de reabilitare a unor zone din municipiu, dar și demararea unor investiții noi, pentru asfaltarea așa-numitelor ”străzi de pământ”.

”Se lucrează intens pe Tipografiei. Strada va rămâne cu sens unic, iar pe partea stângă vor fi parcări în spic. S-au reabilitat trotuarele, s-a lărgit strada și a ieșit o treabă bună acolo”, a declarat Ion Lungu.

Lucrări de reparații se mai efectuează pe străzile Miron Costin și Aurel Vlaicu din Ițcani, Grigore Antipa și Păcii din Burdujeni, Luceafărului în George Enescu, precum și în zona Mărăști.

Lucrări foarte importante, de asfaltare a unor ”străzi de pământ”, au fost demarate deja în cartierul Burdujeni Sat. Astfel, pe strada Ștefan Luchian se lucrează deja, iar pe strada Dobrilă Eugen vor demara în curând lucrările, fiind semnat deja contractul de execuție cu SUCT.

Tot în Burdujeni Sat va fi reasfaltată strada Lev Tolstoi, la care contractul de execuție a expirat, după ce proiectul a fost pus ”pe pauză” pentru ca locuitorii din zonă să își facă racordurile la rețeaua de gaz metan extinsă în acea zonă.

Alte două străzi urmează să fie modernizate în cartierul Ițcani - Epaminonda Bucevschi (pregătită pentru asfaltare) și Decebal (la faza de întocmire a documentației).

O problemă semnalată de primarul Sucevei este cea a ritmului de lucru care lasă mult de dorit din cauza lipsei forței de muncă.

”Dacă acum 15 ani lucrau câte 12-14 formații, acum lucrează doar două-patru formații”, a menționat Ion Lungu, care speră ca firmele de construcții să găsească soluții pentru a pune în practică proiectele municipalității.