Caz atipic la Câmpulung Moldovenesc, unde polițiștii au luat măsuri aparent severe față de un maramureșean care s-a dezbrăcat până la chiloți și s-a plimbat pe platoul central din municipiu.

Miercuri după-amiază, în jurul orei 16.00, în plină caniculă, un echipaj de la Biroul de Ordine Publică Câmpulung Moldovenesc a sesizat că un bărbat dezbrăcat se plimbă pe platoul central și prin parcul alăturat. Respectivul ignorase mai multe avertismente ale trecătorilor.

Având în vedere că individul a persistat în atitudinea sa, iar polițiștii au fost sesizați de localnici indignați de atitudinea acestuia, a fost deschis un dosar penal privind infracțiunea de ultraj contra bunelor moravuri.

Vasile D., din comuna Bogdan Vodă, județul Maramureș, a fost ridicat pentru audieri, declarând că s-a dezbrăcat în chiloți pentru că era prea cald. Omul a declarat că voia să se răcorească, fără a-i păsa de cei din jur.

Polițiștii au dispus, alături de procurorul de caz, ca individul să fie reținut în arest, pentru 24 de ore.

Miercuri seară, acesta a fost condus sub escortă spre arestul de la Bistrița-Năsăud.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.