Epidemia de rujeolă a făcut numeroase victime la nivelul județului Suceava, aproape 60% dintre cazurile confirmate necesitând internare în spital, pentru tratamente, din cauza complicațiilor.
Conform statisticilor Direcției de Sănătate Publică Suceava, în primele 6 luni ale anului 2024, în județul Suceava s-au înregistrat 955 cazuri confirmate de rujeolă (ianuarie - 8 cazuri, februarie - 12 cazuri, martie - 141 cazuri, aprilie - 289 cazuri, mai - 333 cazuri, iunie - 171 cazuri).
Dintre cele 955 cazuri confirmate de rujeolă, 561 (59%) au necesitat internare din cauza complicațiilor: bronhopneumonie, insuficiență respiratorie, hepatită reactivă, sindrom diareic acut cu deshidratare secundară, encefalită.
Joi, 20 iunie, în județul Suceava erau internate 38 de persoane cu rujeolă:
- la Spitalul Clinic de Urgență ,,Sf. Ioan cel Nou” Suceava erau internate 26 de persoane, din care 23 copii și 3 adulţi;
- la Spitalul Municipal Rădăuţi erau internați 5 copii;
- la Spitalul Municipal Fălticeni erau internați 2 copii și 1 adult;
- la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc erau internați 4 copii.
Direcția de Sănătate Publică Suceava face apel la vaccinarea copiilor, ca măsură de protejare eficientă.
„Imunizarea prin vaccinare este cea mai sigură metodă prin care vă puteți proteja copiii. În cazul în care un copil vaccinat va contracta un virus, sistemul lui imunitar va ști să reacționeze, să lupte împotriva infecțiilor, va fi pregătit pentru a combate rapid și eficient boala.
Atunci când un număr mare de persoane se vaccinează se obține imunitatea de grup, situație în care bolile nu se mai pot răspândi cu ușurință de la o persoană la alta”, a precizat directorul executiv al DSP Suceava, Daniela Odeh.
În această direcție, personalul de specialitate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava a derulat, în perioada 17-19 iunie 2024, activități de informare, educare, comunicare și consiliere a populației, în localitățile Vama și Pătrăuți, în vederea creșterii gradului de acceptare a vaccinării.
Comentarii