Furnizarea apei calde menajere va fi întreruptă timp de patru zile în municipiul Suceava, de la mijlocul săptămânii viitoare. Cauza o reprezintă o serie de lucrări de reparații și întreținere a instalațiilor de producere a agentului termic, la centrala pe biomasă din lunca Sucevei.

Întreruperea temporară a furnizării acestui serviciu public a fost anunțată de către Thermonet SA, societatea care se ocupă de transportul și distribuția energiei termice către consumatorul final – populația și agenții economici racordați la sistemul centralizat de termoficare.

„Conform adresei nr. 570/19.06.2024, vă aducem la cunoștință că SC Bioenergy Suceava SA, producătorul local de energie termică, va opri producerea agentului termic pentru prepararea apei calde menajere în perioada 26.06.2024-29.06.2024. Această întrerupere este necesară în vederea realizării unor lucrări urgente de reparații în instalațiile proprii, având ca obiectiv prevenirea avariilor majore în timpul sezonului rece următor.
Ca urmare a lipsei agentului termic de la sursa de producere, SC Thermonet SRL va fi nevoită să suspende temporar furnizarea apei calde menajere în municipiul Suceava.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și asigurăm beneficiarii de agent termic din sistem centralizat că echipa de intervenții va depune eforturi pentru ca durata de remediere să fie cât mai scurtă, iar reluarea furnizării apei calde menajere să se realizeze imediat după finalizarea reparațiilor”, au transmis reprezentanții Thermonet SA.

Trebuie remarcat faptul că de la preluarea acestor activități prestate anterior de Termica, când oprirea apei calde în perioada verii dura chiar și două luni de zile, perioadele de întrerupere a furnizării agentului termic, iar în consecință și a furnizării apei calde, s-au redus la câteva zile, iar în unii ani nici atât, fiind luate măsuri pentru a reduce la minimum disconfortul creat.