Un bărbat care a fost implicat într-un accident rutier ușor, la Vama, în timp ce conducea un moped, a fost arestat preventiv 30 de zile pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul de recoltare a probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. Inculpatul a avut mai multe circumstanțe agravante, printre altele având permisul de conducere anulat pentru o altă infracțiune și fiind în stare avansată de ebrietate, fără a accepta însă să dea probe de sânge.

Totul a plecat de la un accident ușor petrecut în comuna Vama, pe 18 iunie. Un șofer care circula pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, a sesizat că un scuter i-a ieșit brusc în față, iar conducătorul acestuia pare băut. 

Mopedistul făcuse o manevră ușoară de întoarcere, acroșase mașina martorului, după care a plecat mai departe.

Echipajul de la Secția Rurală Vama l-a depistat în scurt timp pe cel care a condus mopedul.

Cornel Simionescu a suflat în etilotest, rezultatul fiind o concentrație mare de alcool, de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au mai constatat că acesta are permisul de conducere anulat din anul 2021.

Bărbatul a refuzat în scris recoltarea de probe biologice de sânge, înrăutățindu-și și mai mult situația penală.

Pe numele lui Simionescu a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, iar miercuri, 19 iunie, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a solicitat și mandat de arestare preventivă.

Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a admis propunerea, inculpatul fiind arestat pentru 30 de zile.

Bărbatul poate contesta decizia de arestare, dar rămâne în arest până când Tribunalul Suceava îi va analiza contestația.