Președintele ales al Consiliului Județean Suceava, deputatul Gheorghe Șoldan, a participat luni dimineața la slujba de Sânziene oficiată la Mănăstirea ”Sf. Ioan cel Nou” din Suceava. Gheorghe Șoldan, a precizat că l-a bucurat faptul că printre pelerinii prezenți în curtea mănăstirii s-au aflat numeroși tineri.

„Am participat în prima parte a zilei de luni, dedicată cinstirii Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou, la Sfânta Liturghie arhierească de la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava. M-am bucurat să văd, printre miile de credincioși, și foarte mulți tineri. A fost o liturghie care a transformat curtea Mănăstirii <Sf. Ioan cel Nou> de la Suceava într-o mare de emoții, speranțe și rugăciuni. O mare în mijlocul căreia, sub teii din curtea așezământului monahal, se afla baldachinul decorat cu mii de flori, în care a fost așezată racla cu moaștele Marelui Mucenic, la care ne-am închinat alături de pelerini veniți din toată țara.

Pentru sănătate, pentru pace și prosperitate. Pentru o viață mai bună. Trei zile i-au fost dedicate în acest an hramului Sfântului Ioan cel Nou, când sărbătorim și Zilele Sucevei. La mulți ani, Suceava! La mulți ani, suceveni!”, a spus Gheorghe Șoldan.