Un individ care a comis recent un furt și o tâlhărie, în cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, a fost prins de polițiști, iar procurorii au solicitat arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Având în vedere că autorul a comis și un furt cu violență și părea că este disperat să facă rost de bani și bunuri, instanța a apreciat că acesta este un pericol public și a admis arestarea lui preventivă.

Polițiștii judiciariști suceveni au fost sesizați, în data de 1 octombrie, de către un bărbat care a declarat că pe timp de zi, în jurul orei 12:00, în timp ce se afla în zona intersecției străzilor Calea Unirii și Calea Burdujeni, a fost atacat de un necunoscut care l-a îmbrâncit și l-a deposedat de portofelul în care avea mai multe documente personale și suma de 400 lei.

Victima a fost bruscată puternică și trântită într-un gard viu.

Din ancheta polițiștilor judiciariști suceveni a rezultat că autorul este Florin Mihai Bujorean, un individ problemă, care mai comisese furturi.

Chiar la începutul acestei săptămâni, pe 7 octombrie, suspectul de tâlhărie a intrat în magazinul Penny din Burdujeni și a sustras o cremă de față, un pachet de cafea și trei rezerve de ras.

Polițiștii au reunit cele două dosare recente privind faptele de tâlhărie calificată și furt, iar joi, 9 octombrie, au emis ordonanță de reținere în arest pe numele inculpatului.   

Fiind vorba de comiterea unei tâlhării, faptă cu grad ridicat de pericol, Judecătoria Suceava a emis în ședința de vineri, 11 octombrie, un mandat de arestare pentru 30 de zile.