Liceele în care nu se face carte pentru a obţine un bacalaureat cu valenţele acestui examen ar putea fi transformate în unităţi pentru învăţământul profesional de care România are nevoie, întrucât s-a pierdut noţiunea de meseriaş, a spus, luni seară, la TVR, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

"Toate locurile în care nu se face carte pentru a obţine un bacalaureat cu valenţele unui bacalaureat autentic ar putea fi transformate. În acele locuri trebuie să se dezvolte un învăţământ relevant, de exemplu, învăţământ profesional", a declarat Funeriu.

Ministrul a răspuns astfel unor întrebări puse de către moderatorul emisiunii "Tema zilei", referitor la unele liceele din Iaşi care de doi ani au promovabilitate zero la bacalaureat.

"Sigurm toate aceste situaţii vor fi analizate. Apoi vom decide trasformarea lor", a mai spus ministrul Educaţiei.

Şeful ISJ Iaşi, Liliana Romaniuc, a declarat presei, luni, că niciun candidat de la grupurile şcolare din localităţile ieşene Holboca şi Vlădeni nu a reuşit să promoveze bacalaureatul şi că va fi declanşată o anchetă la cele două unităţi.

În judeţul Iaşi, 41,9 la sută dintre candidaţi au promovat examenul de bacalaureat, fiind cel mai slab rezultat înregistrat în ultimii 20 de ani.