Un echipaj de la Ambulanţa Botoşani a fost atacat cu bolovani, luni, de un grup de oameni, în timpul unei intervenţii, în Manoleasa, unde a fost solicitat pentru o femeie de 83 de de ani. Aceasta a murit până la sosirea poliţiei care a asigurat accesul la victimă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Botoşani, format din ambulanţier şi asistent, a fost vandalizat, luni, pe raza localităţii Manoleasa, după ce a răspuns unui apel primit pe 112, în urma căruia o femeie de 83 de ani avea nevoie de ajutor medical. Autospeciala Ambulanţei a fost atacată la locul intervenţiei cu bolovani de rudele femeii care au spart geamurile şi parbrizul maşinii, echipajul fiind ameninţat.

“A fost o solicitare din localitatea Manoleasa unde a fost direcţionat echipajul de la Săveni. Totul s-a petrecut în timp util, nu au fost întârzieri, dar când s-a ajuns la caz, un grup de tineri a agresat echipajul şi nu l-au lăsat să acorde primul ajutor. S-a solicitat un echipaj de poliţie iar după ce a ajuns echipajul poliţiei, în jur de ora 6.15, s-a putut interveni la caz. Maşina este scoasă deocamdată din circulaţie. Bănuiesc că au fost nemulţumiţi de intervalul de timp în care s-a ajuns, dar s-a ajuns în timp util. La 5.20 a fost solicitarea, iar la 6.15 abia au putut intra acolo. Nu au fost probleme de întârziere la caz”, a declarat presei directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani, dr. Liliana Mateciuc.

 

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au reuşit să îi prindă în flagrant pe agresori.