Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a răspuns pe Facebook unei întrebări privind calitățile sale de a ocupa această funcție, precizând că nu a făcut armata pentru că era student, însă are abilitățile necesare mânuirii unei arme, dovadă fiind rezultatele obținute la concursurile de tir.

„E adevarat ca n-ati satisfacut stagiul militar? Cam ce lucru credeti ca va indreptateste sa fiti Ministrul Apararii (lasati la o parte bazaconia cu cursurile alea ale CNA)? Ati tinut vreodata in mina vreo arma?”, este întrebarea pe care un bărbat a scris-o pe pagina de Facebook a ministrului Apărării.

În replică, Gabriel Leș a răspuns: „Nu am efectuat stagiul militar dintr-un motiv foarte simplu: eram student. Iar până la terminarea studiilor România trecuse la armată de profesionisti. Cat despre abilitățile de a mânui o armă, cred că rezultatele obținute la concursurile de tir pot sta mărturie”.

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, membru PSD, are 41 de ani, la alegerile din decembrie obţinând primul mandat în Senatul României. Este membru al comisiei pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului şi al comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. În octombrie 2015 a fost numit secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale (MApN) de premierul de la acea vreme, Victor Ponta, funcţie pe care a ocupat-o până în octombrie 2016. Anterior a fost director la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare. A ocupat funcţii şi administraţia publică locală.