Elevii învățământului primar de la Liceul Tehnologic "Ștefan cel Mare" din Cajvana, coordonați de cei 28 de învățători și sprijiniți de părinți, au desfășurat activități deosebit de frumoase și interesante în cadrul Proiectului Educațional "Toamna Rodnică".

Aflat la a II-a ediție, acest proiect s-a desfășurat pe parcursul a două săptămâni, fiind un prilej pentru toți elevii în a-și etala abilitățile practice, talentul în a realiza postere tematice, ghirlande și coronițe din Frunze, crizanteme, dovlecei personalizați, coșuri cu roadele căjvănene.

Astfel, marți, 18 octombrie, 2022, în curtea interioară a corpului C, fiecare clasă a expus în standul special amenajat produse din cămara toamnei, precum fructe și legume proaspete, dar și conservate, aranjamente florale.

Mandala din mijlocul curții a fost emblema proiectului, candy barul toamnei – partea dulce a acestuia, beteala din culoarea toamnei adiată de vântișorul lin, covorul tradițional, ghirlandele de frunze decorate, mulțimea crizantemelor, toate au întregit decorul.

Elevii claselor primare, însoțiți de învățători, rând pe rând au prezentat cântece și poezii despre frumosul anotimp - TOAMNA.

Fiecare colectiv a avut o ținută specifică, defilând pe covorul tradițional cu multă mândrie.

Produsele care s-au adunat, fructe, legume, borcane cu dulceață, compot, gem, zacuscă sau tocană, precum și suma de 3.000 de lei, au fost donate Căminului pentru persoane vârstnice de la Solca, aceștia primind cu multă bucurie aceste daruri.

La activitate au fost prezenți domnii directori ai liceului, director coordonator, prof. Robu Nicolae, directorii adjuncți prof. Ciotu Iulian, respectiv, prof. Crăciun Marius, precum și doamna prof. înv. primar Tomuț Cristina, Consilier Educativ la Liceul Tehnologic "Ștefan cel Mare", Cajvana.

Prof. înv. primar  Seserman Lidia Loredana

Responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic "Ștefan cel Mare", Cajvana