Polițiștii de la Vicovu de Sus au acționat, joi, în baza unor informații cu privire la faptul că în zona Plai se organizează un târg neautorizat de cai.

S-a constituit o echipă operativă formată din polițiști (inclusiv de la Biroul pentru Protecția Animalelor) jandarmi și doi medici de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava, care s-au deplasat în zona Plai, locuită de romi. Au fost identificate la târgul ad-hoc în jur de 30 de persoane, din care cinci veniseră cu cabaline.

Polițiștii l-au identificat pe organizator, un localnic care a fost sancționat cu 1.000 de lei, pentru organizarea și desfășurarea de adunărilor publice neutorizate.

În urma verificării cailor, inspectorii sanitari-veterinari au constatat că trei dintre cabaline nu erau înregistrate și identificate în vreun fel.

Prin urmare, deținătorii cailor au încasat și ei amenzi, în valoare totală de 4500 de lei,  pentru nerespectarea prevederilor art. 3 lit. b pct. 9 din HG 984/2005, adică ”deținerea sau transportul de animale neidentificate și neînregistrate, fără documente sanitare veterinare”.

Polițiștii și inspectorii sanitar-veterinari au făcut un instructaj cu organizatorul și participanții privind cum se poate organiza legal un astfel de târg.  

Toți cei prezenți la târgul ad-hoc au părăsit locația ca urmare a intervenției echipajelor de poliție și de jandarmi.