Actriţa Maia Morgenstern şi balerinul Valentin Roşca vor susține vineri, 18 noiembrie 2022, de la ora 19:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, spectacolul „Mic și-al dracu’, construit în jurul poeziilor scrise de scriitorul român de origine evreiască Isaac Lazarovici, cunoscut publicului român sub pseudonimul Ion Pribeagu.

„Mic și-al dracu’ ” este un dublu-recital al celor doi protagonişti, actriţa Maia Morgenstern şi balerinul Valentin Roşca, care va fi pe placul publicului sucevean. „Versurile jucăuşe şi obraznice din poeziile lui Pribeagu atacă moravurile vremii, care sunt la fel de criticabile acum, precum erau şi în urmă cu 70 de ani, când au fost scrise. Iar Morgenstern le livrează cu multă pasiune şi elan. Atât actriţa, cât şi balerinul uluiesc spectatorii cu performanţa lor actoricească şi coregrafică, într-un spectacol cu un umor, adesea, pe muchie de cuţit, şi dovedesc faptul că se află la vârful măiestriei lor profesionale”, au transmis organizatorii spectacolului.
„Mic și-al dracu’ ” a fost regizat de Maia Morgenstern şi are coregrafia semnată de Valentin Roşca. Scenografia: Valentin Roşca și Maia Morgenstern.

Sucevenii care își vor cumpăra bilet pentru acest spectacol vor avea parte de 100 de minute (fără pauză) în care vor urmări „o comedie apetisantă cu bancuri, poezii și anecdote, poante, calambururi și rime vesele scrise de Ion Pribeagu. Această formidabilă mașină de creat umor, care a fost Ion Pribeagu, ne-a înveselit viața, fiind mereu proaspăt, aducând în lumea noastră cotidiană, standardizată, plină de plictis, banalitate, ipocrizie și aburi de benzină, bucuriile zâmbetului”.

Biletele costă 139, 119, 99, 79 sau 59 de lei, în funcție de așezarea în sală și pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etaj 1. Program agenție de bilete: L-V 9:00-17:00, telefon: 0230 523 718.