Institutul Regional de Oncologie Iași, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, organizează patru zile cu testări gratuite HPV și Babeș Papanicolau la Suceava, prin proiectul ONCOPREV.

DSP a informat, printr-un comunicat de presă, că femeile cu vârsta între 25 și 64 de ani se pot prezenta la Unitatea Mobilă de Screening de cancer de col uterin care va fi prezentă în municipiul Suceava astfel: la Kaufland, în data de 2 noiembrie, între orele 10.00-14.00; în 3 noiembrie, în intervalul orar 12.00-17.00, și în 4 noiembrie, orele 10.00-14.00. În data de 14 noiembrie unitatea mobilă va fi la  Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în intervalul orar 10.00-14.00.  Documentele necesare sunt cartea de identitate și copie după cartea de identitate. Nu sunt necesare cardul de sănătate sau trimitere de la medic. Sunt eligibile pentru testarea gratuită femeile în vârstă de 25-64 ani care îndeplinesc următoarele condiții: nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin; nu au simptome de cancer de col uterin; fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin și să nu fi participat în acest program de screening în ultimii 5 ani. Nu sunt eligibile femeile care  prezintă absenţa congenitală a colului uterin; prezintă histerectomie totală pentru afecţiuni benigne; au diagnostic stabilit de cancer de col uterin; au diagnostic stabilit pentru alte forme de cancer genital.

Detalii suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0745.296.296 și pe pagina web https://www.iroiasi.ro/proiecte-eu.