Un bărbat din Cajvana, care a mers la finele săptămânii trecute în județul vecin, Bistrița-Năsăud, pentru a cumpăra mai mulți porci, nu s-a înțeles cu respectivul privind banii virați și și-a recuperat o parte din sumă prin acte de violență. Altercația a luat o puternică turnură penală, suceveanul fiind pus sub acuzare pentru tâlhărie și reținut în arest.    

Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, ”bărbatul, din Cajvana, județul Suceava, în timp ce se afla pe raza localității Urmeniș, ar fi cumpărat de la un alt bărbat mai multe suine. Ulterior tranzacției, motivând că i-ar fi dat mai mulți bani decât trebuia, bărbatul din Suceava, folosindu-se de violență, i-ar fi smuls portmoneul din mână bărbatului de 36 de ani și i-ar fi sustras din acesta suma de 900 de lei și 100 de euro, părăsind ulterior localitatea”.

Căjvăneanul în vârstă de 41 de ani a fost depistat de polițiști pe raza localității Tureac de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu-Bârgăului.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore în arest, pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de acesta pe o durată de 60 zile. Bărbatul a fost pus așadar în libertate, având impuse mai multe obligații și restricții.

Cercetările sunt continuate pentru lămurirea tuturor împrejurărilor comiterii faptei.