De sărbătoarea Sf. M. Mc. Dimitrie, miercuri, 26 octombrie, Școala și Grădinița „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” au desfășurat, și în acest an, proiectul „Bostaniada. Toamna - bucurie, bogăție și culoare”, o încununare a proiectului tematic dedicat anotimpului toamna.

Profesoara Maria Doncean, directoarea Școlii Gimnaziale „SfIoan cel Nou de la Suceava”, ne-a spus că activitatea de miercuri a debutat cu o expoziție de bostani decorați, întruchipând diverse personaje preferate de copii, personaje din povești, precum și din lumea necuvântătoarelor. „Exponatele prezentate nu au insinuat, prin decor, personaje negative sau care să incite la violență sau să facă aluzii la diverse sărbători sau practici neortodoxe. <Bostaniada. Toamna - bucurie, bogăție și culoare>, expoziție organizată de copii, reprezintă o încununare a bogățiilor anotimpului toamna. Școlarii s-au întrecut în prezentarea de materiale tematice specifice bogatului anotimp, prin realizarea unor lucrări inedite. Un rol important l-au avut părinții copiilor, care s-au implicat în această vastă activitate și cărora le mulțumim și pe această cale”.

Pentru creativitatea și implicarea de care au dat dovadă, copiii au fost răsplătiți cu diplome personalizate, mere și bunătăți tradiționale. Expoziția „Bostaniada. Toamna - bucurie, bogăție și culoare” va putea fi admirată pe tot parcursul săptămânii. Prin astfel de activități, spune profesoara Maria Doncean,Școala Gimnazială „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” și Grădinița cu Program Prelungit „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”
„promovează frumosul, originalul și tradițiile românești, punând în centru puritatea copiilor, inocența și credința ortodoxă, precum și parteneriatul cu familia”.