Un echipaj de poliție care acționa miercuri noapte în municipiul Suceava a efectuat, în jurul orei 23.15, pe strada Gheorghe Doja, semnal de oprire unei motociclete conduse de un tânăr. Cum se întâmplă rar în cazul motocicliștilor, tânărul s-a conformat și a oprit.

Polițiștii au legitimat un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Moara, care părea că miroase a alcool. În urma verificării cu etilotestul a rezultat concentrația de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, suficientă pentru încadrarea faptei la infracțiune.

Șirul infracțiunilor constatate avea să fie abia la început. 

Tânărul a declarat verbal faptul că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, fapt confirmat ulterior și de baza de date.

Totodată, verificând seria de şasiu din documente cu cea înscrisă pe caroseria motocicletei oprite, polițiștii au constatat că cele două nu corespund, numărul de înmatriculare aparţinând altui vehicul.

Tânărul în vârstă de 24 de ani a fost condus la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava, unde i s-au recoltat două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la interval de o oră.

Polițiștii rutieri suceveni au deschis dosar penal pentru nu mai puțin de patru infracțiuni, respectiv conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului,  ”punerea în circulaţie a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare” și ,,conducerea unu autovehicul neînmatriculat”.