Luni, 31 octombrie, începând cu ora 13.00, în Sala Senatului Universității ”Ștefan cel Mare” din Corpul A va avea loc conferința de presă privind lansarea proiectului <<USV DIGITAL – Universitate digitalizată, Studenți conectați la profesii emergente, Viitor durabil>>. Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a semnat cu Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții responsabil pentru componenta C15 – Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), contractul de finanțare pentru proiectul <<USV DIGITAL – Universitate digitalizată, Studenți conectați la profesii emergente, Viitor durabil>>.

Proiectul a fost aprobat prin Ordinul ministrului Educației în cadrul apelului Granturi pentru digitalizarea universităților – din Componenta 15 – Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), Reforma 5: Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației, Investiția 16: Digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului. Proiectul va fi derulat până cel târziu la data de 31 decembrie 2025.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă crearea unui centru digital inovator prin abordarea tehnologiilor avansate, în vederea creării condițiilor pentru lucrul în echipă în spațiul virtual, actualizarea/adaptarea conținuturilor și îmbunătățirea comunicării dintre Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și studenții săi.

Valoarea totală acordată în cadrul contractului de finanțare este de 22.886.429,03 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum de 19.232.293,30, 3.654.135,73 reprezentând valoarea TVA.