În perioada 15-19 mai 2023, la Grădinița cu Program Prelungit "Piticot", structură a Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Mitropolitul Dosoftei" Suceava, s-au derulat o serie de activități educative extrașcolare în cadrul Programului Național "Săptămâna Verde".

În această perioadă, preșcolarii au participat la activități variate, atractive și cu un impact deosebit în ceea ce privește educația ecologică.

Printre acestea s-au numărat activități de reciclare selectivă a deșeurilor, ecologizare a spatiilor verzi, plantarea unor flori, confecționare de costume (jucării, diverse materiale) din deșeuri reciclabile, parada eco, colecționare capace și participarea la Campania "Capace cu suflet" Suceava. În ultima zi a proiectului, elevii și educatoarele au desfășurat o vizită la Direcția Silvică Suceava unde au derulat activități specifice.

Au fost implicați peste 80 de prescolari. Cadre didactice: prof. Ungureanu Elena, coordonator unitate, prof. Timofte Doina, prof. Miron Iulia, prof. Craciunescu Lacramioara, ed. Iacob Otilia.