Cei trei tineri care au fost reținuți în cursul zilei de joi pentru că aveau ca ocupație traficul cu hașiș, canabis și alte substanțe psihoactive au fost arestați pentru 30 de zile. Un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Suceava a decis să admită propunerile procurorilor DIICOT, astfel încât Ioan-Alin Mîndrilă, de 39 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, Ionuț Alex Nimițanu, de 34 de ani, din Horodniceni, și Petrică Remus Condurat, fost Ududec, de 39 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, își vor petrece următoarea lună în spatele gratiilor. Mai trebuie spus că soluția nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

Înainte de a emite ordonanțele de reținere, în dimineața zilei de joi, polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceava au derulat 13 percheziții domiciliare în două cauze în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, introducerea din țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. 

”În prima cauză, s-a reținut că, la începutul anului 2022, a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat, până în luna august 2022, în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional și intern de droguri de risc. Grupul infracțional organizat a procurat cantități importante de canabis și hașiș din Spania pe care le-a expediat prin intermediul unei firme de transport către România, coletele fiind ridicate din municipiul Câmpulung Moldovenesc, unde au fost depozitate și porționate, în vederea comercializării consumatorilor din această localitate și din localitățile învecinate.

În cea de-a doua cauză, s-a reținut că, în perioada februarie-martie 2023, un bănuit a vândut droguri de risc (canabis) și produse susceptibile de a avea efecte psihoactive (3CMC) consumatorilor cu care lua legătura, prin intermediul aplicațiilor tip chat, stabilind detaliile privind încheierea tranzacțiilor cu droguri (momentul și locul întâlnirii, prețul și cantitatea).