Deputatul Gheorghe Șoldan va fi candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Suceava. Anunțul a fost făcut de președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, care a precizat că social-democrații îl vor susține pe Gheorghe Șoldan pentru a candida pentru șefia administrației județene la alegerile locale de anul viitor. Ioan Stan a precizat că în condițiile în care subprefectul județului Florin Sinescu s-a retras din cursa pentru desemnarea candidatului pentru președinția Consiliului Județean, Gheorghe Șoldan va avea susținerea PSD Suceava. „Candidatul va fi Gheorghe Șoldan. Dacă Florin Sinescu s-a retras, atunci rămâne el. Asta e logica și îl susținem fără nici o problemă. Și eu personal îl susțin”, a declarat liderul PSD Suceava. El a adăugat că a avut mai multe discuții cu deputatul Gheorghe Șoldan, în urma cărora a reieșit că acesta își păstrează intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

Reamintim că vineri, 19 mai, 46 de primari suceveni ai PSD au fost chemați la Suceava pentru a vota care va fi viitorul candidat pentru șefia CJ Suceava, în cursă fiind înscriși doar deputatul Gheorghe Șoldan și subprefectul Florin Sinescu. În urma alegerilor, cei doi au obținut fiecare câte 23 de voturi, motiv pentru care alegerile ar fi trebuit să fie reluate vinerea aceasta, 26 mai. Între timp însă, în cursul zilei de marți, Florin Sinescu a anunțat că s-a retras din cursa internă pentru desemnarea candidatului PSD la președinția Consiliului Județean Suceava. Florin Sinescu declara că motivul retragerii sale este acela că susținerea primarilor este împărțită egal între cei doi candidați. „Rezultatul din 19 mai arată un echilibru în desemnarea candidatului, așa că am considerat că fie găsim alți candidați, fie rămâne doar colegul meu. Ca să-l bați pe Gheorghe Flutur la Suceava, ca să-l trimiți acasă, e nevoie de susținerea întregului partid”, declara Florin Sinescu.

În ceea ce-l privește pe Gheorghe Șoldan, acesta se află la primul mandat de parlamentar din partea PSD Suceava. La alegerile locale din anul 2020 el a fost ales consilier județean, iar ulterior, la alegerile parlamentare din luna decembrie 2020 a fost ales deputat în Parlamentul României. Gheorghe Șoldan are 31 de ani și este președintele Organizației Județene a Tineretului Social Democrat Suceava.