Muzeul Național al Bucovinei, Consiliul Județean Suceava și Asociația „Gândește” au organizat a XIV-a ediție a Expoziției Internaționale de Grafică Satirică BUCOVINA, având în acest an tema: „Când ții un stilou ești în război“ (Voltaire).

Expoziția este deschisă în Foaierul Muzeului de Istorie Suceava, în perioada 15 septembrie – 10 noiembrie 2020.

În competiție s-au înscris 311 caricaturiști cu 901 caricaturi, din 56 de țări. Participarea a fost numeroasă, peste media edițiilor anterioare.

Caricaturiștii de marcă din întreaga lume - Luc Vernimmen și Constantin Sunnerberg din Belgia, AMORIM – Brazilia, Tsocho Peev – Bulgaria, Qiang Liu – China, Ángel Ramiro  Zapata Mora (care a fost câștigătorul premiului I la o ediție anterioară) – Columbia, Ridha H. Ridha – Germania, Jitet Kustana  - Indonezia, Jordan  Pop  Iliev – Macedonia etc., precum și artiștii caricaturiști români, Constantin Ciosu - Bacău, Constantin Pavel (laureatul anului trecut) – Focșani, Viorel Corodescu (COV) – Suceava au avut un important aport la valoarea expoziției din acest an. 

Chiar de la început, de la primele ediții, această competiție a crescut în numărul de participanți și valoare, fiind popularizată de multe site-uri de specialitate din lume.

Premianții din acest an sunt:

    1. Hule Hanusic– Austria - Premiul I  – 500 € + diplomă + medalia de aur;

    2. Mark Winter – UK  - Premiul II   - 300 € + diplomă; 

    3. Vladimir Soldatov  - Rusia - Premiul III - 100 € + diplomă; 

Mențiune: Galym Boranbayev – Kazakhstan -  diplomă + medalie;

Mențiune: Sergey Sichenko  - Israel  - diplomă + medalie

Mențiune: Kivokurtseva Alexe – Rusia - diplomă + medalie.

Juriul Expoziției este format din Mihai Pânzaru Pim – caricaturist, George Licurici – caricaturist și Ovidiu Ambrozie Bortă BOA – caricaturist.