Două incendii izbucnite la interval de câteva ore în județ au făcut pagube mari proprietarilor celor trei gospodării afectate.

În cursul dimineții de luni, în jurul orei 11.00, pompierii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu angajații Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Udești, au intervenit cu 4 autospeciale și un buldoexcavator pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Securiceni din comuna Udești. La sosirea echipajelor ardeau două construcții anexe și bunurile dintr-o gospodărie, incendiul fiind extins și la proprietatea învecinată, unde ardea acoperișul unui adăpost de animale, cu pericol de propagare la vecini. Pentru limitarea și lichidarea incendiului a fost necesară o intervenție de circa 4 ore, în prima gospodărie arzând o anexă pe o suprafață de 40 de metri pătrați, depozitul de furaje, un tractor cu remorcă și circa 15 tone de fân. În gospodăria învecinată, incendiul a distrus acoperișul adăpostului de animale pe aproximativ 80 de metri pătrați, fiind distruse și 2 tone de plante furajere și elemente de construcție de la o bucătărie de vară. Cercetările întreprinse de pompieri au stabilit că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Un alt incendiu a fost semnalat la ora 16.20, la o anexă gospodărească din comuna Ipotești. La locul izbucnirii flăcărilor au acționat pompierii Detașamentului de Pompieri Suceava, care au intervenit cu două autospeciale de stingere. În momentul sosirii pompierilor ardea în întregime adăpostul de animale al gospodăriei, existând pericolul extinderii focului spre casa de locuit. Au ars în incendiu adăpostul de animale pe aproximativ 70 de metri pătrați,  circa 3 metri cubi lemn de foc, 2 metri cubi de cherestea și alte bunuri din gospodărie. La finalizarea intervenției, pompierii au constatat că incendiul a izbucnit din cauza depozitării jarului și a cenușii din sobă în apropierea unor materiale combustibile.