”Europa pentru TINE! Tu pentru VIAŢĂ! Fii DONATOR!” este sloganul campaniei de donare de sânge care se va derula simultan în Ucraina şi în România, în perioada 18-20 septembrie 2019. Acţiunea se va desfăşura în centrele de transfuzie din Tulcea, Botoşani, Suceava, Baia Mare, Satu Mare (România), Cernăuţi, Ivano-Frankivsk, Uzhorod, Odessa (Ucraina).

„Programul Operaţional Comun România – Ucraina 2014-2020 se alătură şi în acest an celorlalte programe de cooperare finanţate de Uniunea Europeană, în cadrul unui eveniment devenit tradiţional, Ziua Cooperării Europene. Acţiunile noastre vor contribui la salvarea de vieţi omeneşti, prin organizarea unei campanii de donare de sânge, în aria acoperită de program”, a transmis Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava pentru graniţa România – Ucraina.

Reprezentanţii Biroului invită locuitorii din aria programului să se alăture acestei iniţiative, astfel încât să contribuim cu adevărat la salvarea semenilor noştri. 

În perioada de campanie, programul a pregătit surprize pentru donatori, iar la final, prin tragere la sorţi, va acorda, în fiecare locaţie, premiul cel mare, o bicicletă MTB.

Extragerea câştigătorilor se va transmite live, pe pagina de Facebook a Programului, ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020, pe 26 septembrie 2019. Toate detaliile campaniei vor fi publicate şi actualizate permanent pe website-ul www.ro-ua.net şi pe pagina de Facebook a programului, ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.

Pentru informaţii suplimentare: Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava pentru graniţa România – Ucraina, e-mail: info.ro-ua@brctsuceava.ro.