Asupra unui bărbat din Vatra Dornei, în vârstă de 70 de ani, internat în Spitalul Județean Botoșani, a fost găsit, miercuri, un pistol. Bărbatul ținea arma neletală, dar supusă autorizării, într-un bagaj.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Botoșani, plutonier adjutant Dan Izotov, a declarat, pentru MEDIAFAX, că jandarmii au fost chemați de Poliție pentru sprijin, după ce la 112 s-a anunțat că o persoană dintr-un spital are un pistol.

„Pacientul nu a provocat scandal și nu s-a folosit în vreun fel de arma respectivă. La fața locului au fost direcționate mai multe echipaje de poliție și jandarmi pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment”, arată Poliția Botoșani.

Arma a fost ridicată, fiind vorba despre un pistol neletal, dar supus autorizării.

Bărbatul a fost sancționat pentru nerespectarea regimului armelor, cu sancțiunea complementară a anulării permisului de port armă pentru 2 ani.

„Este vorba de un pacient internat în secția de cardiologie, din garda de aseară (marți - n.r.), un pacient de 70 de ani din Vatra Dornei, care era în vizită în zonă la un frate. Din cauza unor probleme cardiace s-a adresat UPU, a fost reţinut la recomandarea medicului cardiolog. Astăzi (miercuri - n.r.) la vizita familiei au găsit în sacoşa dumnealui pistolul cu bile pe care îl avea. El are permis de port armă de mai multă vreme, dar din martie anul acesta este în evidenţa Institutului Psihiatric Bucureşti cu o tulburare psihotică de demenţă mixtă în tratament. Familia declară că a anunţat autorităţile în momentul respectiv pentru a i se retrage permisul de port armă, respectiv arma, dar nu s-a întâmplat nimic. El nu a pus nici un fel de problemă, nu a ameninţat pe nimeni în spital, pacientul a fost liniştit”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorului de cuvânt la Spitalului Mavromati, Bogdan Alexandroaie.

Potrivit acestuia, familia a anunțat din bună credinţă personalul medical.

Corina Dumitraş, purtător de cuvânt al IPJ Suceava, a declarat: „Bărbatul figurează în evidenţele noastre ca fiind autorizat pentru port şi folosire armă încă din august 2011. Valabilitatea permisului de port armă de prelungeşte o dată la 5 ani. În august 2016, s-a prezentat pentru prelungirea vizei, cei de la Serviciul de Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase au efectuat verificările necesare. La dosar bărbatul avea depuse toate documentele, inclusiv un aviz psihologic, în original, din care rezultă că e apt pentru port şi folosire armă".