Pentru sesiunea de admitere din toamnă de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) oferta instituției include, în premieră, programul de studiu Asistență medicală generală, de patru ani.

Noua specializare a avut priză în rândul absolvenților de liceu, în prima zi de admitere 39 de candidați exprimându-și intenția de a studia în cadrul acestui program.

Numărul înscrișilor în prima zi acoperă deja numărul de locuri scoase la buget, de altfel specializarea adunând cele mai multe opțiuni în acest început de sesiune. Pentru acest program, instituția a scos la concurs un total de 60 de locuri, din care 15 fără taxă. Pentru cele 45 de locuri nefinanțate, taxa aferentă unui an de studii va fi de 4.000 de lei.

Reamintim că admiterea pentru Asistență medicală generală constă în două probe, după cum urmează: proba I - test grilă și proba II - media examenului de bacalaureat. Pentru Proba I, se va susține un test grilă la disciplina Biologie (Anatomie și Fiziolgie), conform tematicii și bibliografiei care sunt afișate pe pagina site-ului Admitere USV.

Perioada de înscriere de la Universitatea din Suceava se derulează până în zilele de 13/ 16 septembrie, fără zilele de sâmbătă și duminică.

În această a doua sesiune de admitere, se va organiza admitere și pentru domeniile de doctorat ale USV, fiind disponibile 39 de locuri bugetate și 77 locuri cu taxă, la care se adaugă 13 locuri bugetate destinate românilor de pretutindeni.

Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis are obligaţia de a se înmatricula cel târziu până la data de 20 septembrie.

Informaţii detaliate despre sesiunea de admitere septembrie 2019, actualizate constant, pot fi obţinute consultând pagina www.admitere.usv.ro.