Trei incendii izbucnite marți seara, în interval de câteva ore, au făcut pagube importante și au lăsat oameni fără adăpost în toiul iernii.

Un prim incendiu a fost înregistrat puțin după ora 19.00, în curtea unei locuințe din cartierul sucevean Ițcani, unde acoperișul unei clădiri a fost cuprins de flăcări, cu pericol de propagare și la alte clădiri din vecini. După circa o oră de intervenție, pompierii au reușit stingerea flăcărilor, despre care s-a constatat că au izbucnit din cauza efectului termic generat de un coș de fum neizolat  corespunzător.

Cu puțin înainte de ora 20.00, pompierii și polițiștii au fost sesizați despre izbucnirea unui incendiu la o cabană aparținând unui bărbat de 57 de ani din comuna Capu Câmpului. La fața locului au intervenit două autospeciale de la Garda de Intervenție Gura Humorului.În urma incendiului, imobilul a fost avariat în proporție de aproximativ 70%, nefiind suspiciuni cu privire la modul de producere a incendiului. În urma cercetărilor s-a stabilit că în aceeași dimineață bărbatul s-a deplasat la cabana din lemn, pentru a-i verifica starea și a o încălzi. El a aprins focul în centrala aflată într-o anexă și l-a supravegheat până la stingere, după care s-a întors acasă. În jurul orei 19.30, el a fost anunțat însă de către vecini că acea cabană din lemn se aprinsese, solicitând intervenția pompierilor. Flăcările au izbucnit cel mai probabil de la efectul termic determinat de coșul de fum, amplasat ori neprotejat față de materialul construcției din lemn.

Câteva ore mai târziu pompierii Detașamentelor de Pompieri Fălticeni și Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Liteni, au intervenit cu trei autospeciale și o ambulanță pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Roșcani, orașul Liteni. La sosirea echipajelor ardea acoperișul casei de locuit, existând pericol de propagare la întreaga construcție și la o locuință învecinată. Din primele informații, la un moment dat exista suspiciunea că în interiorul casei ar putea fi surprinsă o persoană, însă din fericire informațiile nu s-au confirmat, iar pompierii care au pătruns în casă au evacuat o butelie care era în pericol să explodeze, precum și bunuri materiale. În urma incendiului a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 80 metri pătrați și s-au degradat pereții portanți ai clădirii. Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost constatată ca fiind efectul termic generat de coșul de fum, neizolat corespunzător față de materialele combustibile din pod.