Studenții suceveni au obținut premii importante în cadrul etapei finale a Concursului Studențesc Internațional intitulat ”Profesia contabilă - o carieră de succes” cu genericul “Contabilitatea – în era provocărilor”, ajuns la sfârșitul lunii mai la a VIII-a ediție. Competiția în sistem online a fost organizată de către Departamentul de Contabilitate, Audit și Finanțe din cadrul Facultății de Științe Economice și Administrație Publică a Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) și Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM), din Republica Moldova, și s-a adresat studenților de la ciclul de licență și de masterat din domeniul Contabilitate. Principalele obiective ale concursului au fost de a contribui la aprofundarea competențelor și abilităților de cercetare științifică, la dezvoltarea aptitudinilor de lucru și de comunicare în echipă, la cultivarea spiritului de competiție științifică și pentru a contribui la înțelegerea implicațiilor care derivă din evoluția științei contabilității.

În etapa finală a concursului s-au calificat șase lucrări științifice, trei dintre ele de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și trei de la Academia de Studii Economice a Moldovei. După deliberările juriului, format din cadre didactice și practicieni, atât din România, cât și din Republica Moldova, lucrările au fost premiate. Astfel, marele premiu a fost acordat unei lucrări intitulate Analiza percepției studenților de la programul de studii Contabilitate și informatică de gestiune cu privire la digitalizarea contabilității, elaborată de studenții Alexandru Cojocari și Iulian Dascălu din USV,coordonatori fiind prof.univ.dr. Veronica Grosu și lect.univ.dr. Ana-Maria Macovei. Lucrarea intitulată Valorificarea informațiilor financiar-contabile în modelarea good-will-ului, pentru companiile care aplică raportarea integrată, elaborată de studenții masteranzi Anamaria Sandulachi, Anda Ivaniuc, sub îndrumarea lect.univ.dr. Marius-Sorin Ciubotariu și asist.univ.dr. Cristina Gabriela Cosmulese, a obținut locul I, iar lucrările intitulate Conceptualizarea unui model econometric de evaluare a prețurilor de transfer, în funcție de indexul de localizare geografică, elaborată de studenții masteranzi Paula Croitor și Alexandru Constantin Daniel, coordonați de lect.univ.dr. Ana-Maria Macovei și conf.univ.dr. Marian Socoliuc, precum şi Raționamentul profesional contabil în aplicarea pragului de semnificație, elaborată de studenta Violeta Codrean, coordonator științific conf.univ.dr. Svetlana Habil Mihăilă, au obținut ambele locul II.   

Cele două locuri III din concurs au fost acordate unor lucrări care s-au numit Implicațiile fiscal și contabile cauzate de pandemia COVID-19, elaborată de studenta Aurelia Cucu Aur, ASEM, coordonator științific lect.univ.dr. Stela Caraman, și Evoluția contabilității în Republica Moldova, elaborată de studenta Irina Brighidin, coordonator științific fiind conf.univ.dr. Maia Bajan. 

Astfel de manifestări științifice oferă studenților posibilitatea de a elabora o lucrare științifică și de a-și prezenta principalele rezultate obținute în cadrul unui public numeros, format din studenți, profesori, juriu, potențiali angajatori și invitați.