Grupul de Comunicare Strategică a transmis că de miercuri și până joi, în județul Suceava nu au fost înregistrate noi îmbolnăviri cu virusul Sars-Cov-2. În total au fost testate 885 de persoane. Este a treia zi consecutivă în care pentru județul Suceava nu a fost raportat nici un caz nou de coronavirus. Doar luni, la nivelul județului a fost înregistrat un singur caz nou de Covid.

Potrivit aceleiași surse, până joi, 8 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.081.120 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 30 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Pe de altă parte, Prefectura Suceava a informat că în cursul zilei de joi, în spitalele din județ mai sunt doar șase pacienți Covid. Cel mai mare număr de pacienți cu noul coronavirus sunt în Spitalul Municipal Rădăuți. Aici sunt internați trei pacienți cu forme medii de boală. În Spitalul Județean Suceava sunt doar doi pacienți, tot cu o formă medie de boală. Și în spitalul din Vatra Dornei mai este internat un singur pacient Covid.

Potrivit aceleiași surse, joi dimineața, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Suceava se înregistrau 23.057 de persoane declarate vindecate.

În județ, în intervalul 7-8 iulie au fost internatetrei persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate cinci persoane.

În total, în Spitalul Județean Suceava sunt internați 535 de pacienți, din care doi sunt diagnosticați cu Covid-19, nouă pacienți sunt în zona tampon și 524 pacienți sunt cu alte afecțiuni. Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 286 de paturi libere, din care 83 pentru pacienți Covid-19,175 în sectorul non-Covid și 28 pentru zona tampon.

La unitatea de terapie intensivă a Spitalului Județean sunt disponibile șase paturi pentru pacienți Covid, sunt 32 de ventilatoare libere, din careșase pentru pacienții Covid-19 și 26 pentru pacienții non-Covid.

În spitalele din județ mai sunt disponibile 160 de locuri libere Covid și 44 de locuri pentru zona tampon.

În județul Suceava mai sunt 11 localități în care sunt bolnavi de coronavirus. Potrivit Prefecturii Suceava, în fiecare din cele 11 localități este câte o singură persoană infectată cu virusul Sars-Cov-2. Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ-teritoriale, din cele 114 localități,103 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție.