Mihaela Mihai Popa va conduce structura teritorială Suceava a Direcției Naționale Anticorupție și în următoarele șase luni. Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii au aprobat delegarea începând cu 27 noiembrie 2021, dată la care expira al doilea mandat de trei ani în care a fost învestită Mihaela Mihai Popa. Mihaela Mihai Popa este din Botoşani şi a ajuns la conducerea DNA Suceava pe 1 aprilie 2014, fiind delegată pentru o perioadă de 6 luni, măsură administrativă care a fost prelungită cu alte 6 luni, pentru ca ulterior să câştige concursul organizat la Bucureşti. La expirarea primului mandat a mai fost delegată la conducerea DNA Suceava, iar ulterior, pe 27 noiembrie 2018 a obținut al doilea mandat de trei ani în fruntea acestei instituții.

Şefa DNA Suceava a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, iar ulterior, în 2003, a absolvit şi Institutul Naţional de Magistratură. După definitivat, a activat timp de un an ca magistrat la Judecătoria Botoşani, iar în 2004 a revenit în cadrul instituţiei Parchetelor. În 2008, a promovat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, specializându-se pe linia investigării infracţiunilor de corupţie, iar din iulie 2012 a devenit prim-procuror al acestui Parchet.

De departe, cel mai important dosar instrumentat și finalizat parțial în mandatele petrecute în fruntea DNA Suceava este cel privind destructurarea așa-numite ”fabrici de permise”. Este un caz cu o notorietate națională, atât prin prisma numărului mare de inculpați, cât mai ales prin sumele uriașe găsite la percheziții, inclusiv la o parte din angajații Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, acolo unde erau fraudate examenele pentru obținerea permisului de conducere pe bandă rulantă.