Polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, alături de procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat, miercuri dimineață 24 de percheziții domiciliare, în județele Ilfov, Olt, Cluj, Neamț, Vaslui și Suceava, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în trafic de droguri de risc.

Grupul infracțional a fost constituit în județul Suceava și era compus din mai mulți tineri care desfășurau comerț cu canabis și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive (denumite generic etnobotanice).

În județul Suceava perchezițiile au avut loc pe raza localităților Broșteni, Crucea, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Vatra Dornei.

16 suspecți au fost aduși la sediul DIICOT Suceava pentru a fi audiați.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din Olt, Vaslui și Cluj și al polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Olt, Vaslui și Cluj.

Acțiunea face parte din cele 47 de acțiuni operative declanșate la nivel național de Poliția Română și DIICOT în ziua de miercuri, 24 noiembrie, considerată a fi un soi de nouă „Ziua Z” împotriva infracționalității.