O nouă alertă privind produse care nu ar trebui să fie consumate a ajuns la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, cu privire la rețeaua Metro de această dată.

Metro a anunțat că retrage de pe piaţă un sortiment de pulpe de pui cu spate, din Polonia, în care s-a constatat prezența salmonelei. În total, la nivel național, este vorba de 6000 de kilograme din acest produs.

Cu referire la ce ne interesează direct, în cazul Metro Suceava a fost vorba de o cantitate de 170 de kilograme pulpe de pui cu spate, vândute la baxuri de 10 kilograme. Din păcate, vestea cea mai proastă este că marfa a fost deja vândută.

Lotul din care provine marfa este 111.121, marfă de Polonia, producător SUPERDROB SA.
Clienţii sunt sfătuiţi să nu consume pulpele şi să le returneze în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până pe data de 11 decembrie. Clienţii vor primi înapoi contravaloarea produselor. 
Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al DSVSA Suceava, a ținut totuși să liniștească oamenii care, poate, au consumat deja produsul.

Bacteria salmonela, care produce toxiinfecții alimentare, este distrusă la o preparare termică corespunzătoare, de peste 70 de grade.

”De principiu, pericolul mai mare ar fi dacă pulpa a fost preparată pe grătar, acolo se poate ca bacteria să rămână în produs. În alte condiții este puțin probabil să mai reziste și să fie ingerată de consumator”, a explicat doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc.

Oricum ar fi, trebuie mare atenție la ce consumăm, mai ales că România produce suficient de multă carne de pui. Mesajul este să consumăm produse proaspete, cu lanț de producție cât mai scurt.

Printre alertele recente sunt și cele privind pipote de pui vândute la Suceava, la Carrefour și la Supeco, tot de origine poloneză și tot cu salmonela.

Printre alertele recente, la care echipele de inspectori sanitar-veterinari din Suceava au lucrat în ultima perioadă, se numără sosuri, pâine baghetă (produs congelat), maioneză, cu conținut de oxid de etilenă, lămâi turcești cu valori de pesticide peste limitele legale, condimente cu aflatoxine (urme de mucegai), carne de pasăre de origine poloneză contaminată cu salmonela și chiar suplimente alimentare pentru sportivi cu oxid de etilenă, vândute la diferite magazine din Suceava.