Elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava au participat recent la un atelier de gătit intitulat „Global Cookbook”, în cadrul săptămânii globale a educației. Elevii suceveni au descoperit arta culinară italiană. Ei au preparat paste cu sos ragu și tiramisu, activitatea fiind organizată de Chef Trainer Adina Țibu, la studioul de gătit Gastro Bucovina din municipiul Suceava.

Prof. Gabriela-Parascheva Hisem ne-a spus că pe lângă faptul că elevii au învățat să gătească delicii culinare într-un timp scurt și că aceștia au aflat cum se gătește sănătos, fără E-uri, „tinerii bucătari” au mai învățat și noțiuni de cultură generală despre Italia. „Prin intermediul acestei activități s-au urmărit transmiterea unor informații, deprinderi sănătoase și bune practici legate de bucătăria italiană și de gătitul în scop educațional nonformal, în același timp având și o latură recreativă. Experiența a fost una plăcută și utilă, elevii învățând să lucreze în echipă, să învețe gastronomie, plecând acasă cu amintiri plăcute și aptitudini noi”, a completat prof. Hisem.

Echipa de proiect a fost formată din prof. Alexandra-Veronica Bejinaru, director, prof. Gabriela-Parascheva Hisem, CPPE, prof. Raluca Schipor-Baban, prof. Anca Varga, prof. Anca Dăscăliuc, prof. Isabela Mitrea, prof. Ciprian Hrețcanu, consiliul școlar al elevilor.

Săptămâna Globală a Educației (Global Education Week), desfășurată în perioada 15-21 noiembrie 2021, a avut ca scop promovarea educației globale, încurajarea tinerilor pentru a-și exprima mai ușor părerile cu privire la educația interculturală, educația pentru dezvoltare, educația pentru sustenabilitate, toate acestea reprezentând dimensiunea globală a educației pentru cetățenie.