Numărul pacienților cu forme grave și severe de Covid internați în spitalele din județul Suceava se menține ridicat. Conform buletinului zilnic de presă remis de Prefectura Suceava, în intervalul 20-21 noiembrie în spitalele din județ au fost internate 13 persoane cu Covid – 19 și au fost externate 13 persoane. În aceeași perioadă de referință au decedat două persoane ca urmare a infecției Covid. Duminică dimineață, erau internați 208 pacienți cu Covid, dintre care 30 au forme grave de boală și sunt internați la secțiile ATI ale spitalelor din Suceava, Rădăuți și Fălticeni, iar alți 63 au forme severe, cu risc mare de agravare.

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava sunt internați 77 de pacienți cu Covid, din care 39 cu forme severe și 17 cu forme grave, la ATI (2 pacienți ventilați non – invaziv și 4 pacienți intubați, ventilați invaziv). Pacienți cu forme severe și grave de Covid mai sunt la Rădăuți- 13, din 35 de pacienți cu Covid internați, Câmpulung Moldovenesc – 8 pacienți, Vatra Dornei – 7 pacienți și Fălticeni – 9 pacienți cu forme severe și grave.  În carantină sunt 2.528 de persoane, din care 122 din ultimele 24 de ore, iar în izolare, în afara celor aflate în spital, se află 746 persoane, din care 28 din ultimele 24 de ore.

Vestea bună este că indicele de pozitivare a cazurilor a scăzut, de la 11,14 % pe 8 noiembrie a.c., la 4,30 % pe 21 noiembrie. Față de zilele anterioare, însă, este mai ridicat – în data de 17 noiembrie a fost de 3,03%, cea mai mică valoare din ultimele 14 zile. Situația s-a îmbunătățit și în municipiul Suceava, unde în ultimele zile numărul cazurilor noi de infectare a coborât de la patru la două cazuri noi.