Ioan Pavăl, primarul comunei Dumbrăveni, face un apel la toți politicienii să se întoarcă către lucruri concrete, mai exact către cetățeni, comunitatea locală și să fie axați pe problemele privind dezvoltarea societății.

”Situația e de criză pandemică, de creșteri ale prețurilor, lipsa locurilor de muncă, migrația multor familii în afara țării, fapt ce impune şi urgența colaborării şi a responsabilității. Suceava are nevoie de o solidarizare politică şi de un guvern pliat nevoilor concrete. Autostrăzile ne sunt prioritate, infrastructura medicală, apă-canal, drumuri, școlile și grădinițele sunt imperative locale. Schimbarea calitativă a localităților e doar prin investiții. Discuția nu mai este despre politicieni locali, despre confortul politic între amplasări de stânga sau de dreapta, ci este despre a conlucra şi a da împreună un guvern care să funcționeze şi care să înțeleagă problemele comunităților”, a arătat Ioan Pavăl.

Primarul de Dumbrăveni este convins că astăzi opțiunea pentru un guvern comun, PSD-PNL, poate fi șansa unui consens care să detensioneze societatea şi să deblocheze investițiile.

”Este oportunitatea județului Suceava de a recupera decalajul economic şi de a se racorda țării. Dincolo de afilieri și doctrine, şi cei din PSD, şi cei din PNL avem datoria de a ne raporta onest şi la nivelul realității vieții față de oameni. Nu mai putem funcționa pe discursuri, strategii goale și clişee la modă. Este cazul asumării dezvoltării reale, a lucrurilor practice şi aplicate. Saturația certurilor se resimte profund la nivelul cetățenilor, motiv pentru care suntem chemați să trecem rapid de la politică la realitățile locale”, a concluzionat Ioan Pavăl.