Un angajat al Direcției de Sănătate Publică Suceava a murit în spital după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Bărbatul figura ca vaccinat, iar acest aspect le-a atras atenția medicilor care l-au tratat, mai ales că persoana în cauză nu prezenta și alte afecțiuni. În aceste condiții, a fost informată conducerea DSP Suceava, care a demarat o anchetă.

”S-a constituit o comisie care a verificat statusul vaccinal al pacientului, modul de consemnare a datelor în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor și au fost cerute detalii la CNSCBT (ca administrator al registrului electronic). Ancheta vizează, de asemenea, încă o persoană din cadrul DSP Suceava, care a declarat că a înregistrat vaccinarea în RENV, având acces la registrul electronic, conform atribuțiilor profesionale specifice. Prima măsură a fost luată, ridicându-i-se angajatei accesul la registrul electronic național”, se arată într-un comunicat al DSP Suceava. Conducerea instituției a mai anunțat că a informat Ministerul Sănătății despre acest caz și a făcut o sesizare la Inspectoratul Județean de Poliție Suceava și Direcția de Investigare a Criminalității Economice.

”Acest caz regretabil este singular în activitatea DSP Suceava și aruncă o pată nemeritată asupra activității întregului colectiv care desfășoară în mod susținut lupta împotriva pandemiei cu Sars-Cov-2 de aproape 2 ani de zile. Conducerea DSP Suceava asigură întreaga colaborare cu organele de cercetare pentru aflarea adevărului și luarea unor măsuri drastice de sancționare a faptei”, se mai arată în comunicatul DSP Suceava.