Consiliul de Administrație al fiecărei unități de învățământ decide dacă poate fi organizată testarea elevilor în școală. Dacă testarea se face la domiciliu, de părinți, rezultatul va putea fi trimis dirigintelui, învățătorului sau unei alte persoane desemnate de școală în scris sau prin e-mail. Aceste clarificări au fost făcute joi, 18 noiembrie, de către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Acesta a declarat, conform Edupedu.ro, că „la decizia școlii, testele vor putea fi administrate la domiciliu, de către părinți sau sub supravegherea părinților sau a reprezentanților legali sau în școală. Atunci când există dorința colegilor, a cadrelor didactice pentru a fi administrate în școală, este nevoie și de acordul părinților. Acordul părinților va fi exprimat într-un formular ce va fi elaborat de către Ministerul Sănătății. Este foarte posibil, pentru a acoperi toate situațiile, ca în ziua de vineri, fiecărui elev sau copil de grădiniță să i se pună la dispoziție două teste pentru săptămâna viitoare, dacă părinții decid să le facă acasă evident că nu e nevoie de acordul părinților, pentru că ei înșiși le administrează”.

Dacă profesorii în școală, a mai spus Sorin Cîmpeanu, prin decizia Consiliului de Administrație, „consideră că administrarea poate fi organizată în unitatea de învățământ, copilul va merge cu cele două teste sau cu testul de luni și testul de joi pentru a fi administrat în școală, sub supravegherea cadrelor didactice. Oricum, testele vor fi la copii”.