Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat că au continuat cercetările și au pus în mișcare acțiunea penală în cazul unei agresiuni grave produse pe 8 noiembrie, când un individ a intrat în casa unei femei și l-a atacat cu cuțitul pe concubinul acesteia, provocându-i leziuni care i-au pus viața în primejdie.

Ioan Cezar Rusu a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor, reținut 24 de ore, iar joi, 18 noiembrie, a fost formulată propunere de arestare preventivă. Tribunalul Suceava a admis propunerea și a emis mandat de arestare pentru 30 de zile, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

Agresiunea s-a petrecut la Preutești, cel mai probabil de la rivalitatea pentru aceeași femeie. 

„Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că la data de 8.11.2021 pe timp de noapte, înarmat, fiind și sub influența băuturilor alcoolice, inculpatul a pătruns fără drept în locuința unei persoane, iar ulterior a exercitat asupra concubinului acesteia multiple acte de violență în zone vitale cu un cuțit, cu intenția de a-i suprima viața, producându-i leziuni care i-au pus viața în primejdie, după care a proferat amenințări cu moartea la adresa a două persoane de sex feminin”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Inițial, inclusiv victima a dat declarații contradictorii, precizând că a fost atacată pe stradă, nu în casa femeii, ceea ce a îngreunat oarecum cercetările.

Ancheta este derulată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale Suceava.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale, iar inculpatul se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată.