Pentru că limitările legale de viteză sunt ignorate, în special de cei cu mașini puternice, în tot mai multe zone din Suceava sunt solicitate și alte măsuri care să-i determine pe șoferi să reducă viteza cu care circulă, deoarece reprezintă un pericol și produc disconfort celor care locuiesc acolo.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că în urma solicitărilor făcute de asociațiile de proprietari, de cetățeni, dar și de unități școlare, se vor instala încă 18 praguri de sol pentru reducerea vitezei și creșterea siguranței în trafic.

Noile „cocoașe” vor fi montate pe următoarele străzi: Amurgului, Petru Mușat, 22 Decembrie, Bulevardul 1 Mai, Grigore Alexandru Ghica, Pictor Șerban Rusu, Ion Irimescu, Traian Țăranu, Constantin Sofroni, Cuza Vodă, Eusebiu Camilar, Dionisie Para, Șoimului, Eroilor, Dragoș Vodă, Gheorghe Doja, Octavian Goga și Mirăuți.

„Venim în întâmpinarea celor care au solicitat aceste praguri de sol, în ideea de a mai reduce viteza celor care circulă pe acolo și de a spori siguranța în trafic”, a adăugat edilul sucevean.

În alte situații, „cocoașele” au fost montate chiar și pe principala arteră de circulație a Sucevei, în zone unde, din cauza vitezei excesive și a lipsei de precauție, s-au petrecut accidente înfiorătoare.