În mai puțin de o săptămână, vineri, la amiază, Târgul de Crăciun din centrul Sucevei va fi inaugurat, iar la scurt timp vor fi aprinse și luminile de sărbătoare din oraș, atât în bradul de pe esplanadă, cât și în toate cartierele municipiului.

După ce a verificat lucrările de ornare a bradului de Crăciun din Centru și luminile de sărbătoare din oraș, primarul Ion Lungu a anunțat modificări în programul sărbătorilor de iarnă: „Se lucrează la ornarea bradului de Crăciun și la montarea căsuțelor pentru Târgul de Crăciun. Bradul cu o înălțime de 20 metri a fost adus de la Ocolul Silvic Bogata, comuna Baia. Luminile din Bradul de Crăciun vor fi aprinse sâmbătă, 27 noiembrie, la ora 18:00. Până la această dată va fi dat în funcțiune și iluminatul ornamental din oraș. Târgul de Crăciun va fi deschis începând de vineri, 26 noiembrie, ora 12:00, și va funcționa până pe data de 15 ianuarie 2022, la fel ca și iluminatul ornamental din oraș”.

Un al brad de Crăciun va fi aprins în Burdujeni, în zona blocurilor turn din sensul giratoriu, iar unul în fața sediului Primăriei Suceava.

În schimb, surprinzător, iluminat ornamental de sărbători se montează în toate cartierele municipiului.
„Municipalitatea face un efort important să avem iluminat ornamental în toate cartierele din oraș. În orașe mari din România, precum Oradea sau Iași, va fi iluminat ornamental doar în zona centrală, din considerente financiare. Noi ne dorim să aducem o rază de bucurie în întreg orașul nostru în această perioadă grea de pandemie”, a explicat edilul sucevean.