Formația CSU din Suceava a avut parte de un meci dificil în etapa a XI-a a Ligii Naționale de handbal masculin. „Universitarii” au evoluat vineri seară, în direct pe TVR1, pe terenul formației Steaua București, cea de-a patra clasată în ierarhia la zi a competiției. „Alb-albaștrii” au cedat în cele din urmă la limită, cu 25-26, după ce la pauză scorul le-a fost favorabil, 13-12. Așa cum o arată și deznodământul final, partida a fost una foarte echilibrată, de mare luptă. Sucevenii au avut destule momente de joc încântător și au jucat de la egal la egal cu o echipă a Stelei mult mai bine cotată.

După un început de meci în care cele două formații au mers cap la cap, trupa pregătită de Petru Ghervan, Adrian Chiruț, Iulian Andrei și Bogdan Șoldănescu a trecut la conducerea partidei începând din minutul 10. Cu un Makaria senzațional între buturi, cu juniorul Stanciuc deosebit de inspirat pe faza de construcție și cu Tîrzioru dezinvolt în atac, „studenții” au condus pe tabela de marcaj până în minutul 40, când aveau un gol avantaj, 17-16. Din păcate, plusul de experiență al gazdelor s-a văzut însă pe finalul întâlnirii, e adevărat și pe fondul unor erori și mici nesincronizări apărute în angrenajul sucevenilor.

CSU: Darius Makaria, Ștefan Grigoraș, Eduard Duman – Adrian Tîrzioru (8 goluri), Alin Roșu (4), Daniel Stanciuc (3), Leonard Ștefan (3), Alexandru Dascălu (2), Cosmin Lupu (2), Alexandru Bologa (1), Cemal Kutahya (1), Irakli Kbilashvili (1), Balasz Botond, Albert Vizitiu, Alexandru Juverdianu, Adrian Urdă.

Într-un alt joc al rundei, Dobrogea Sud Constanța – CSM Focșani 26-20. Restul partidelor etapei a XI-a se vor juca sâmbătă și duminică.